Välkommen, bienvenue, welcome...

... En finsk serietecknare och -översättare önskar er välkomna.
... Un dessinateur et traducteur BD finlandais vous souhaite bienvenus.
... A Finnish cartoonist and comics translator wishes you welcome.

maanantai 25. maaliskuuta 2019

Tapahtumia ja sarjakuvaväkeä







































Lauantaina kävimme Tampereella, missä Tampere-talo oli tulvillaan Tampere Kuplii -festivaalia. Kuten niin usein, tapasimme lukuisia tuttavia ja mielenkiintoisia ihmisiä ja kaikkia, joiden tapaamista olisi toivottu, emme edes löytäneet ihmispaljoudessa. Voi toki olla niinkin, että jotkut muuten tuntemistamme ihmisistä olivat niin hyvin naamioituneet cosplay-asuihinsa, ettemme tunnistaneet heitä.

Tapahtuman vieraileviin tähtiin kuuluivat saksalaiset Thomas Henseler ja Susanne Buddenberg, jotka suostuivat myös signeeraamaan ostamamme sarjakuvakirjat. Nuo lähihistorian tapahtumia ja jaettua Saksaa käsittelevät sarjikset ovat sängyn vieressä odottamassa lukemistaan.

Kuulimme myös Petri Hiltusen ja Mari Ahokoivun keskustelutilaisuutta Kalevalasta sarjakuvissa. Tuon keskustelun aikana aloitin otsikkokuvani piirtämisen; vieressä istuva Keski-Suomen sarjakuvaseuran aktiivijäsen Jari Moilanen ohjeisti piirtämään kuvaan kalanluisen kanteleen ja Angus Young-soittoasennon.
Äskeisen jo julkaistuani huomautti juontaja-haastattelija Vesa Vitikainen, tuo käsikirjoittaja ja turvallisuusasiantuntija verraton, että Kalevala-paneli oli eri keskustelu. Niin olikin: Kalevalaa ruotivat ne muut tietäjät ja Petri oli siinä panelissa paikkaamassa pois jäänyttä Juhani Gradistanacia, tuossa toisessa Mari ja Petri puhuivat folkloristiikasta (pikemminkin folkloresta) sarjakuvien aineksena.

Illalla söimme maistuvaa uunilammasta ravintola Telakassa, missä illan viihteenä esiintyi Nyrok Dolls -yhtye. Ja se esiintyi oikein hyvin: jälkeenpäin ihan ihmettelen, millä kumman ajalla nuo muissa ammateissaan varmasti täystyöllistyneet soittajat ehtivät harjoitella, kun keikka onnistuu noin saumattomasti. 

Joka tapauksessa lauantai oli niin onnistuneesti täyteen pakattu, että sunnuntaina päätimme olla enempää pyörimättä Tampereella, ajoimme siis takaisin Helsinkiin syömään ystävämme kokkaamaa ateriaa ja lepäämään juhlinnan rasituksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti