Välkommen, bienvenue, welcome...

... En finsk serietecknare och -översättare önskar er välkomna.
... Un dessinateur et traducteur BD finlandais vous souhaite bienvenus.
... A Finnish cartoonist and comics translator wishes you welcome.

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Työt, taustat ja tutkimukset

Työskentelen käsikirjoittaja Mikko Ketolan kanssa tällä hetkellä useamman sarjakuvaprojektin kimpussa. Yksi niistä liittyy Martti Lutherin elämään ja tapahtumiin reformaation aikaisessa Saksassa. Olen referenssimielessä lukenut kirjoja ja tutkinut aikalaiskuvia, vanhoja pukumalleja ja kaupunkimaisemia. Vielä on tekemättä lyhyt, mutta suunnitelman mukaan tiheätahtinen tutkimusmatka Berliinin ympäristöön myöhemmin tänä vuonna.

Paavo Rintalan kirja Mathis Grünewaldin elämästä on kuin Rintalan kirjat yleensäkin: lukija saadaan pohtimaan ihmisen osaa lähes huomaamatta. Lisäksi oivalsin tehneeni tietämättäni erinomaisen liikkeen lainatessani samaan aikaan kirjastosta sekä Rintalan kirjan että Walter Karl Zülchin Grünewald -monografian vuoden 1954 painoksen, joka - ehkä vuoden 1938 painoksena - päivänselvästi oli kuulunut myös Rintalan lukemistoon. Harmin paikka, etten osaa saksaa.

Lukemisen lomassa olen piirtänyt luonnoksia, muun muassa tämän A4 -arkin, joka saattaa sisältää käyttökelpoisia hahmoja sarjakuvaan tai jäädä sivuun tykkänään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti